2015 – IJburg/Urban Campsite

Het Rode Loper Festival beleefde op 6 juni 2015 zijn vijftiende editie op IJburg, tegelijk met de officiële opening van de UrbanCampsite. Het publiek kon onder meer de theaterroute lopen van Titia Bouwmeester (‘Ga je nu mijn verhaal stelen’), een familievoorstelling bezoeken, land art bekijken en naar de tentoonstelling van tien bijzonder kunstwerken waarin je kon slapen. Het was een doorslaand succes: het festival werd bezocht door meer dan 2.000 mensen!

De theaterroute ‘Ga je nu mijn verhaal stelen?’ van Titia Bouwmeester was een groot succes:
een bijzondere ontmoeting tussen bewoners van het Martien Schaaperhuis en studenten van de opleiding Theaterdocent. 20 vs 50. Dromen vs noodlot. Op zoek naar verschillen en overeenkomsten durven zij elkaar te vragen: “Zie jij mij echt?”. Hieronder een registratie.


Het festival werd mede mogelijk gemaakt door Stadsdeel Oost, UrbanCampsite Amsterdam, Blijburg, HVO Querido, Right About Now, Beatrice Puijk, Intersell BV, Nieuw Amstelrade, RDPA, Bagles & Beans IJburg, Zuiderlicht, Reuring, NSGK, KidsArt, Van Huis Uit, De Verhalenman, Mikel Duyts, Zon & Co, Academie van Bouwkunst, Solar Sedum, Witte Kaap, Vinny’s Bakery, Open Haven Festival IJburg, het IJburg College, FortTreffelijk, Bruna IJburglaan, Gall & Gall, Slokker Bouwgroep, Albert Heijn IJburg, Hallie & Van Klooster Makelaardij, PR Mansion, Dartli Print & Repro, De Keuken van Tante Til, Sungevity Nederland, ViiA, Simon Mulder en Luna Ramaker.

Item op IJburg TV