2017 – Flevopark/Buurtcamping

Op 21, 22 en 23 juli 2017 waren we te gast op de Buurtcamping in het Flevopark. Het was geweldig, met veel dank aan iedereen die heeft geholpen en aanwezig is geweest!

De Onkruidenier
‘Het Kapitaal ligt op straat; ooit een Parkpesto gegeten?’

De Onkruidenier opende ter gelegenheid van het Rode Loper Festival 2017 een unieke openlucht-buurtsupermarkt, waar wilde planten en onkruiden die groeien in de Indische Buurt verwerkt werden tot bruikbare levensmiddelen en producten die tijdens het festival geproefd en gekocht konden worden door bezoekers.
Er waren verschillende expedities en workshops waar bezoekers gratis aan deel konden nemen. Lees hier alles over de Buurtsuper.

Triangulations en On cheating – Annabel Howland
Ter gelegenheid van het Rode Loper Festival 2017 presenteerde kunstenares Annabel Howland een nieuw werk “Triangulations” uit haar serie Producers-Parasites-Hosts. Deze locatie-specifieke audio-installatie is opgebouwd uit geluiden en gesprekken uit het Flevopark, Science Park en het regenwoud op Borneo die de bezoekers meenamen in thema’s die ons allen aangaan: groei, samenwerking, handelen, netwerken en overleven.

Wing-Style Linefootball – Yarre Stooker
Al sinds 1994 zoekt audiovisueel kunstenaar Yarre Stooker de verbinding tussen sport en kunst, iets wat steeds meer uitgroeide tot kleine evenementjes. Speciaal voor het Rode Loper Festival presenteerde Yarre een sessie Wing-Style Linefootball – een bijzondere vorm van voetbal waar iedereen aan mee kon doen!

Yarre ontwikkelde deze nieuwe vorm van voetbal ter gelegenheid van het wereldkampioenschap voetbal in Zuid-Afrika in 2010.  Zie voor meer informatie: www.wingstyle.nl

Partners: De Buurtcamping Flevopark, Anna’s Tuin en Ruigte, HVO Querido, Nieuw Amstelrade, de BuurtBalie en vele anderen uit stadsdeel Oost.

Item op IJburg TV, met als interviewer een van ‘onze’ vrijwilligers, Bas.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Protected with IP Blacklist CloudIP Blacklist Cloud